Нека никой да не се опитва да ни прехвърля отговорността

...
 Нека никой да не се опитва да ни прехвърля отговорността
Коментари Харесай

Христо Иванов за обвиненията към Асен Василев: Смесват се факти с търговски спор

  " Нека никой да не се пробва да ни трансферира отговорността за това, че не може да формулира безапелационен състав на Министерски съвет, да даде безапелационна политическа формула и да отговори на фундаментални въпроси за структуриране на политическото пространство ", разяснява в коридорите на Народното събрание водачът на " Демократична България " (ДБ) във връзка декларацията на „ ИТН “ (ИТН) по рано от парламентарната естрада и дадения по-късно от тях брифинг.

„ Какво се случи през тези четири дни, че " Демократична България " се отметна от своята позиция и внезапно реши да слага условия, да изявява искания и да се пробва да реди кабинет, без да е силата, която е спечелила избори? За нас това е неприемливо и недопустимо “, уточни в декларация от трибуната ръководителят на Има Такъв Народ Тошко Йорданов и попита какви игри се играят в 46-ото Народно събрание и добави: „ Ние неотдавна сме в политиката и разбираме, че политиката е мръсна игра. Ние няма да играем по вашите правила! Г-н Христо Иванов и госпожа Мая Манолова, вие очевидно не осъзнавате, че карате Бойко Борисов да се радва и да потрива предостатъчно ръце, тъй като вие водите нещата към последващи избори. Изумително е, че не разбирате “.

На тези думи Христо Иванов отговори, че водят страната към това да се излъчи ръководство, което в действителност може да я промени.

По думите на Христо Иванов, от Демократична България не са получили отговори на въпросите, които са отправили към Има Такъв Народ.
 Христо Иванов: Има Такъв Народ трбява да стартира съществени диалози и да поеме политически ангажимент Христо Иванов: Има Такъв Народ трбява да стартира съществени диалози и да поеме политически ангажимент
Оптиката, в която всичко е вървяло, очевидно е била заблуждаващя. Всичко до момента е било единствено диалози, а не договаряния. Трябва да разберем,...

" На нито един от кардиналните въпроси, отправени от нас, не получихме отговор. Ние попитахме първо, ще има ли явен, политически ангажимент във връзка с избрани политики, или просто ще продължим да си водим раздумки? Второ, поставихме въпроса за значимостта на хората, които ще бъдат препоръчани и за техните качества. И дадохме образец с трима души, които самите Има Такъв Народ са канили в състава си. И трето, формулата, която ще бъде препоръчана, да бъде осъзнато и целеустремено разграничена от ГЕРБ и Движение за права и свободи. На нито един от тези въпроси не получихме отговор. А видяхме една много съмнителна, ще си сортирам думите, лична офанзива, разбъркване на обстоятелства с търговски спор и квалификации от Наказателния кодекс, като се надявам, че това е въпрос на неумение от страна на сътрудниците да си формуларат тезите ", добави Иванов.

Припомняме, че.

От " Демократична България " въпреки всичко обявиха, че остават градивни и в очакване от " ИТН " да покажат състав на Министерски съвет, да дадат формулата и да кажат дали ще има ясни политически анжагименти по съответни политики.

" Ние не сме се отказали от това отговорно да опитаме да създадем всички опити в границите на първия мандат да бъде излъчено такова държавно управление ", уточни Христо Иванов.

Още от ПОЛИТИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР